tisdag 10 september 2013

Surfa utan att spåras av google

Google har blivit helt synonymt med internet på senare år och google är en del av vår vardag som det är mycket svårt att klara sig utan.  Google är ett företag som tjänar enorma summor pengar trots att alla tjänster är helt gratis. Precis som hos Facebook t.ex. är det vi användare som är produkten.  De säljer våra surfvanor, intressen och gillaklickande till företag som gör nischad reklam.  Många av oss kan leva med det men sommarens avslöjanden av Edward Snowden har visat att allt de sparar om oss också ligger öppet för säkerhetstjänsten.

Den här filmen som är gjord av en amerikansk konsumenträttsorganisation har väckt en hel del uppmärksamhet. Googles VD ger barnen gratis glass medan han samtidigt skannar dem efter hemligheter.
De andra jättarna Bing och Yahoo är inte bättre de. Den goda nyheten är att det finns sätt att undvika att spåras.   Startpage låter dig söka med hjälp av google men via deras servrar. Sökningen kommer alltså tekniskt sett från startpage och inte från dig.Startpage erbjuder dessutom att surfa vidare till sajter i träfflistan med skydd av deras proxy. Det betyder att de hämtar hem sidan till sin server i Holland och visar den för dig därifrån.  De kan själva få förklara:
Läs mer om projektet Ixquick och Startpage här

Sök från Startpage här https://startpage.com/sve/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar