onsdag 5 september 2012

Portfolio på webben

Den högskoleförberedande kursen använder portfolios där alla filer som görs i skolsammanhang kan kan sparas. Inlämningar sker i mappar för respektive ämne och ofärdigt sparas i mappar gjorda för det. 

Då får man ju lära sig göra en egen webbsida om man inte gjort det innan (:   Vi använder google sites inte minst för enkelheten. Allt man behöver är ett googlekonto.

1. Googla dig fram till "Sites"

2. Logga in på ditt google-konto. Om du har konto till g-mail, ett Android Market eller play-konto, youtube, blogger eller någon annan tjänst google erbjuder så funkar det. Har du inget så får du ansöka om ett.  Återkom sedan hit när du fixat google-kontot. 


3. Tryck på "skapa"


4. Följ siffrorna. Var noga med att namnge din portfolio så det är tydligt vems det är. 


5.  Skapa ny sida6. Följ siffrorna för att skapa ett filarkiv som heter "mina uppgifter"  7.  Skapa sedan mappar för olika ämnen

8. Sen ska vi ställa in webbsidan så att inte vem som helst utan bara du och dina lärare har tillgång till den.  Tryck Mer och "delning och behörigheter"


9.  Ändra sedan så här:


10.  och fyll i lärarnas e-postadresser. Adresserna får du av dem. De får då ett mejl med adressen till din portfolio.  Var noga när du skriver adresserna - blir det fel så kommer inte mejlet fram och då kan inte läraren ifråga komma åt din sida. 

11. Vi ska sen ställa in så att filarkivet visas som förstasida direkt när man kommer till sajten. Följ de tre följande bilderna.

12. För att sen lägga upp texter hit: tryck (1)  och lägg dem sedan i rätt mapp med (2)