fredag 2 september 2011

FirstClass för Iphone


Det finns en utmärkt app för FirstClass till Iphone. 

Börja med att söka efter appen i App Store på Iphonen. Hitta och installera!Ställ in server enligt bilden. Det behöver du bara göra en gång.


När du loggat in möts du av de ikoner du har på ditt skrivbord. Svep med fingret för att komma längre till höger om du har många ikoner.  De viktigaste ikonerna för kursdeltagare är nog Brevlådan och Träffpunkt Kvarnby. 


I en brevlåda kan det se ut så här. Får du mejl till Brevlådan så flaggar appen med antal olästa mejl precis som till Mail. Under telefonens "Inställningar" och sen "Notiser" kan du ställa in mer hur du vill att appen ska avisera mejl. Den kan t.ex. plinga om du vill det. 


I Träffpunkt Kvarnby ser du meddelandena i den öppna ytan. För att komma vidare i hierarkin så tryck där den gula pilen pekar. 


Då finner du klassernas konferenser. Vill du ha ut en konferens (ikon) till den första ytan du möter när du loggar in måste du fixa det via dator. Logga in i FirstClass på dator och högerklicka på den konferens (ikon) du vill flytta fram, och välj "skicka till skrivbord".  Väl inne i din klass konferens kan du läsa meddelandena där.


Tänk på att du måste backa ur hela vägen och logga ut innan du stänger appen annars får du en massa felmeddelanden om att du inte är inloggad nästa gång du öppnar den.  (Hoppas de kan göra det lite smidigare i en senare uppdatering) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar